Informatie

 

 

 

In Friesland mag het stockcarraces (full size)zich in een grote populariteit verheugen. Het was dus niet verwonderlijk dat in 1996 de start met het rijden en bouwen van model stockcars schaal 1: 8 vrij gemakkelijk was.

 

Model Stockcar Club Fryslân 1 houdt zich bezig met het promoten, bouwen en rijden met radiografisch bestuurde modelstockcars.

 

Zoals reeds opgemerkt bestaat de vereniging sinds 1996. In korte tijd is de vereniging uitgegroeid tot een hechte groep enthousiastelingen. Per 1 januari 2002 bestaat de club uit 31 leden. Waaronder 15 brandstof  leden en 26 elektro leden.

 

Door de uitgebreide interesse voor het grote stockcars geweld is de kennis van de modelstockcars groot te noemen. Ook probeert Model Stockcar Club Fryslân 1 zo natuurgetrouw mogelijk het model te doen lijken op het full size model. Dit resulteert in nette en verzorgde modelstockcars. De opgedane ervaring komt tot uitdrukking bij nationale  wedstrijden, de Friese rijders weten zich uitstekend te meten  met de rest van Nederland !

 

De ervaringen en de kennis worden gedeeld door de leden. Onderdelen, banden en alles wat nodig is om het racen naar een professioneel niveau te tillen is voorhanden.

 

Model Stockcar Club Fryslân 1 houdt zich in de wintermaanden met nog een tak van het modelracen bezig. In de verwarmde zaal van Café Het Graauwe Paard te Oude Bildtzijl wordt gereden met radiografisch bestuurde elektro-modelstockcars in de schaal 1:12. Het ovaal is uitgezet op tapijt en meet ongeveer 5 bij 10 meter. de vereniging rijdt met zeer gedetailleerde schaalmodellen die sterk gelijkenis vertonen met hun grote broers.

 

De vereniging beschikt over een telsysteem dat door de computer wordt gestuurd. Het aantal ronden in de wedstrijd worden automatisch geteld door dit systeem.