Model Stockcar club Fryslan 1 verschaft de modelstockcar racer twee vormen van modelautosport, t.w. het rijden en bouwen van modellen schaal 1:8 met als krachtbron een 3.5cc verbrandingsmotor, en modellen in de schaal 1:12 aangedreven door een elektromotor. Beiden modellen zijn radiografisch bestuur

 

Wij rijden in de zomer maanden met de brandstof  stockcar modellen schaal 1:8,  in de winter periode rijden wij met de elektro stockcar modellen schaal 1:12. Met de brandstof stockcar rijden wij op een buiten baan, de baan is van asfalt gemaakt in de vorm van een ovaal.  Een brandstof stockcar haalt op de baan een gemiddelde snelheid van ongeveer 80 kilometers per uur.

 

Met de elektro stockcars rijden wij in een zaal van cafe Het Grauwe Paard te Oude Bildt Zijl. De ondergrond waar we op rijden is een stuk ondertapijt, daar leggen wij dan de baan op uit. De baan is net als bij de brandstof een ovaal. De afstelling van de stockcar komt dan ook in grote lijnen overeen als met de brandstof stockcar. Het rijden met de elektro modellen vereist meer concentratie dan de brandstof modellen.